Truecaller förvärvar israeliska CallHero

Kommunikationsappen Truecaller har ingått avtal om att förvärv det israeliska företaget CallHero för 4,5 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Alan Mamedi, VD för Truecaller.
Alan Mamedi är VD och medgrundare i Truecaller. Foto: Pressbild.
CallHero har utvecklat en teknik som med hjälp av en digital assistent automatiskt besvarar och analyserar inkommande samtal. Bolagets lösning erbjuds till både företag och konsumenter i USA.

Köpeskillingen uppgår till 4,5 miljoner dollar, varav 2,6 miljoner betalas kontant och 1,9 miljoner genom nyemitterade Truecaller-aktier. Syftet med att betala i aktier är att stärka kopplingen till Truecaller för vissa nyckelpersoner i CallHero.

”Tekniken som CallHero har utvecklat stärker Truecallers erbjudande i USA genom att integreras in i vår befintliga tjänst och accelererar därmed vår expansionsplan där. Vår avsikt är givetvis att framöver rulla ut denna funktionalitet på alla våra marknader”, kommenterar Truecallers VD Alan Mamedi.

Det tillkommer även en tilläggsköpeskilling på maximalt 2 miljoner dollar, vilken baseras på finansiella mål som ska uppnås under upp till fyra år efter att affären slutförts.

Förvärvet väntas slutföras under första kvartalet 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.