Trustormannen Jisander förnekar brott

Thomas Jisander, som anklagas för ett nytt jättebedrägeri, förnekar brott.

Thomas Jisander, tidigare dömd i den så kallade Trustorhärvan, står åter inför skranket – nu anklagad för försök till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Det skriver TT.

Thomas Jisander, som numera heter något annat, anklagas för att, tillsammans med två andra, ha försökt lura till sig nästan 120 miljoner kronor från det statliga norska bolaget Eksportkreditt Norge A. Detta enligt vice chefsåklagare Henric Fagher vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg.

– Min huvudmans uppfattning är att det handlar om ett sedvanligt investeringsprojekt. Han ser fram emot att få lägga fram sin berättelse, säger Jisanders advokat Taavi Tuula till TT.

Jisander är på sannolika skäl misstänkt för brotten, vilket är den högre misstankegraden.

Thomas Jisander greps tidigare i november tillsammans med en 39-årig man på Franska rivieran. Både Jisander och 39-åringen har förts till häktet i Göteborg.

Båda två har via offentliga försvarare nekat till brott.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.