Twiik faller i premiärhandeln på First North

E-träningsplattformen Twiik började i dag den 19 maj att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget driver en plattform där personliga tränare och träningsinfluencers kan lägga upp träningspass som man kan delta i. Bland ägarna finns Stadiums vd Karl Eklöf och landslagsmålvakten Robin Olsen.
Twiik
Twiik genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades och tillförde 16 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget fick knappt 900 nya aktieägare.

Bolaget emitterade units där teckningskursen var 24,40 kronor för en unit. Varje unit består av fyra aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 6,10 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 5 kronor som högst betalt och 3,88 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 4 kronor. Aktier för 0,7 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 6,71 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 27 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 43 öre senast betalt. Värdet är en unit är därmed 16,43 kronor, vilket är 32,7% lägre än teckningskursen på 24,40 kronor för en unit.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco