Twitter lyfte i efterhandeln

Breda uppgångar syntes på Wall Street-börserna på torsdagen. Pfizer steg på köpet av Hospira, Sprint lyftes högre på sin rapport och Twitter klättrade i efterhandeln.

Dow Jones Industrial Average stängde på +1,2 procent vid 17.885. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 1,0 procent till 2.063 medan Nasdaq Composite steg med 1,0 procent till 4.765.

Räntan på 10-åriga amerikanska statsobligationer noterades en punkter högre vid 1,81 procent medan motsvarigheten med 30 års löptid noterades fyra punkter högre vid 2,42 procent.

Nya arbetssökande i USA var 278.000 under förra veckan, ett utfall som var bättre än väntade 290.000. Fjärde kvartalets produktivitetsdata var däremot sämre än väntat.

Läkemedelsbolaget Pfizer har nått en överenskommelse om att köpa upp New York-noterade forskningsbolaget Hospira för 17 miljarder amerikanska dollar, eller 90 dollar per aktie. Budet innebär en premie på knappt 39 procent mot gårdagens stängningskurs för Hospira. Pfizer var upp 2,9 procent medan Hospira rusade 35 procent till 87,59 dollar.

Motortillverkaren Cummins redovisade något bättre än väntat när det gäller senaste kvartalets justerade resultat och intäkter. Marknaden verkar dock inte uppskatta bolagets 2015-prognoser och aktien sänktes 4,2 procent.

Teleoperatören Sprint rapporterade en växande förlust i sitt tredje kvartal. Aktien, som haft en usel utveckling det senaste året, fortsatte dock de senaste dagarnas resa uppåt med ett lyft på 5,2 procent.

Klädbolaget L Brands klättrade 5,4 procent efter att ha meddelat högre utsikter, högre utdelning och ett program för aktieåterköp i sin delårsrapport. Fordonstillverkaren Navistar gick åt andra hållet och backade 5,6 procent efter att JP Morgan sänkt sin rekommendation för aktien från övervikt till undervikt.

Twitter uppges ha tecknat ett avtal med Google som innebär att tweets kommer att visas bland Googles sökresultat. Twitteraktien var 1,3 procent högre i den ordinarie handeln och klättrade vidare i den tidiga efterhandeln på en mindre än väntad förlust i delårsrapporten. Användartillväxten var dock något av en besvikelse.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.