Tysk tidning: EQT har anlitat rådgivare för att sälja Schülke

Riskkapitalbolaget EQT utvärderar en försäljning av tyska Schülke som tillverkar desinfektionsmedel. Det erfar tyska affärstidningen Handelsblatt.
Tysk tidning: EQT har anlitat rådgivare för att sälja Schülke -
Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Bolaget uppges ha anlitat Bank of America att se över alternativen. Enligt källor till Handelsblatt ses andra finansiella investerare som potentiella köpare till verksamheten. Samtidigt är det ännu oklart om försäljningsprocessen inleds före sommaren. Det utmanande klimatet uppges göra det svårt för potentiella intressenter att fixa nödvändiga krediter för affären.

EQT har ägt Schülke i tre år och under den tiden ungefär fördubblat Ebitda-resultatet till förväntade 100 miljoner euro i år. Värdet på bolaget uppgår till cirka 1,5 miljarder euro, enligt Handelsblatts källor.

EQT och Bank of America har avböjt att kommentera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.