De är Swedbank Roburs nya aktiechef och nya räntechef

Ulrika Enhörning har utsetts till ny aktiechef och Karin Beltzér till ny räntechef på Swedbank Robur.
Ulrika Enhörning och Karin Beltzér
Ulrika Enhörning och Karin Beltzér. Foto: Swedbank Robur

Såväl Ulrika Enhörning som Karin Beltzér är sedan tidigare seniora medarbetare inom Swedbank Robur.

Ulrika Enhörning har arbetat på Swedbank Robur sedan 2004. Hon kommer närmast från rollen som förvaltare för Småbolag Europa. Hon kommer att fortsätta med detta uppdrag parallellt under en övergångsperiod.

”Jag är mycket glad och stolt över att få det här förtroendet, och ser fram emot att tillsammans med förvaltarna fortsätta att arbeta för att skapa långsiktigt värde till våra kunder och sparare”, säger Ulrika Enhörning i ett pressmeddelande.

Karin Beltzér kommer närmast från rollen som förvaltare för Swedbank Robur Corporate Bond Europe High Yield samt Corporate Bond Mix. Hon kommer att fortsätta samförvalta dessa medan en ersättare rekryteras.

Swedbank Roburs VD: Teknikfonder har tagit mest stryk

”Det känns fantastiskt roligt att få axla rollen som ny räntechef på Swedbank Robur. Ränteplaceringar är en viktig del i en investeringsportfölj och särskilt kreditsegmentet är förhållandevis okänt i Sverige. Räntemarknaden spelar även en viktig roll i att skifta kapitalet i en mer hållbar riktning. Med olika hållbara obligationer kan vi direkt stödja klimatomställningen, och jag kommer att arbeta för att Swedbank Robur ska fortsätta ligga i framkant här”, säger hon.

Ulrika Enhörning och Karin Beltzér tillträder sina nya uppdrag under november 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.