Uppgång väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda med en viss dragning uppåt på tisdagen.

De amerikanska börserna sjönk efter den svenska stängningen igår med ytterligare omkring 0,1-0,2 procent. I Asien har kurserna vänt upp efter gårdagens dragning nedåt.

På terminsmarknaden indikerar Euro Stoxx 50 stigande nivåer vid öppningen. Också de amerikanska börsterminerna pekar på uppgångar med omkring 0,3 procent i eftermiddag.

Under morgonen har det kommit besked om att Millicoms vd Hans-Holger Albrecht avgår överraskande efter två år på posten.

I en kommentar säger Albrecht att han ska återvända till mediesektorn utan att specificera ytterligare. Den minnesgode minns att Albrecht tidigare varit mångårig vd för MTG, som för övrigt håller kapitalmarknadsdag i dag.

Astra Zeneca har fått sin NDA-ansökan godkänd för Iressa av amerikanska läkemedelsmyndigheten.

Jefferies har sänkt rekommendationen på Saab till behåll från köp.

Bland morgontidningarna skriver SvD ytterligare om SCA och dess flygplan. Nu uppges flygplanet användas i stor omfattning i samband med bolagets satsning på Volvo Ocean Race.

Dagens Industri skriver att SAS och 13 andra bolag har stämts på miljardbelopp av Deutsche Bahn för kartellsamarbete kring flygfrakt.

Vidare på dagens agenda håller Redeye och Remium kapitalmarknadsdagar med flera deltagande börsbolag. På makrofronten är det relativt tunt med händelser.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour