Uppgifter: Sveriges Natoansökan ska åter behandlas i Turkiet

Det turkiska utrikesutskottet ska återigen behandla Sveriges Natoansökan vid ett möte under nästa vecka. Det uppger källor enligt TT.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Presidential Press Service via AP, Pool/TT

”Sprickor inom regeringsalliansen låg bakom att man sköt upp omröstningen”, uppger Turkietkännaren Paul Levin för nyhetsbyrån.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har skickat vidare Sveriges Natoansökan till det turkiska parlamentet, där tanken är att den ska ratificeras. Det första steget är dock att passera utrikesutskottet. Därefter kommer frågan att tas upp i parlamentets stora kammare.

Det senaste mötet ägde rum den 16 november och då sköts frågan upp efter en debatt. Enligt Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier på Stockholms universitet, uppger två högt uppsatta källor inom den turkiska politiken att utrikesutskottet återigen ska ta upp Sveriges Nato-ansökan vid ett möte i nästa vecka.

Även om den svenska ansökan får tummen upp i utskottet kan parlamentets stora kammare välja att säga nej till en ratificeringen, uppger Levin.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder