V tänker inleda budgetförhandlingar med S

Vänsterpartiet kommer att inleda förhandlingar med Socialdemokraterna om statsbudgeten.

Vänsterpartiet kommer inte att rösta för en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet utan lägga ned sina röster, men därigenom också släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Man kommer även att inleda förhandlingar med Socialdemokraterna om statsbudgeten.

Det säger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt på en pressträff efter hans möte med talmannen.

Sjöstedt säger att han har blivit kontaktad av både Stefan Löfven och Magdalena Andersson gällande budgetförhandlingar.

”Vi har tackat ja, och kommer att inleda förhandlingar. Vi har dock inte sett förslaget på kommande statsbudget, men vi går in i det här med goda föresatser”, säger Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt säger också under pressträffen att det är fel av talmannen Per Westerberg (M) att koppla frågan om regeringsbildning med de kommande budgetförhandlingarna.

”Det är inte hans uppgift. Jag gjorde den tydliga markeringen där”, säger Jonas Sjöstedt.

Per Westerberg fick tidigare idag kritik från statsvetarna Olof Petersson och Olof Ruin som menade att talmannens krav inte finns i grundlagstexten och inte hör till talmannens uppdrag.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.