Wall Street: Öppning strax över nollan väntas

USA-börserna väntas öppna strax norr om nollstrecket på tisdagen. Investerarkåren har både inrikes- och utrikesmakro att beakta, tillsammans med några delårsrapporter.

S&P 500-terminen är klockan 14.49 oförändrad vid fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,1 procent över.

Dagens amerikanska makro har hittills bjudit på PPI för oktober samt veckostatistik över detaljhandeln.

De amerikanska producentpriserna var upp 0,2 procent i oktober jämfört med närmast föregående månad. Detta var bättre än den nedgång om 0,1 procent som marknaden väntat sig.

Omsättningen i de amerikanska affärskedjorna steg 0,2 procent i jämförbara enheter under förra veckan jämfört med veckan dessförinnan. Jämfört med motsvarande vecka i fjol steg försäljningen med 2,2 procent.

Från andra håll i världen har investerarna det tyska ZEW-indexet, som var bättre än väntat, att se över tillsammans med uppgifter om japanskt nyval.

Det tyska ZEW-indexet, som beskriver tyska investerares syn på ekonomin, kom in vid 11,5 i november. Det var klart över siffran om -3,6 från föregående månad samt de 0,9 som analytikerna väntat sig. Det rapporterade Dow Jones Newswires.

Japans premiärminister Shinzo Abe har berättat för sitt parti om tankar på nyval till parlamentet under nästa månad. Abe har även uppgett att han planerar att senarelägga den kommande momshöjningen.

Det rapporterade japanska NHK.

Medtronic, en konkurrent till svenska Getinge, tillhör de amerikanska aktier som fått uppmärksamhet idag. Medicinteknikbolaget släppte en rapport som kom in enligt förväntningarna innan handelsstart. Enligt Zacks Estimates väntade sig analytikerna ett resultat per aktie, exklusive extraordinära poster, om 0,96 dollar och utfallet blev just det.

Även hemmafixarkedjan Home Depot släppte siffror för det tredje kvartalet innan börsens öppning. Trots att både resultat per aktie och försäljningen översteg det som analytikerna väntat sig enligt Thomson Reuters, tappar aktien 0,4 procent i förhandeln.

Senare under handelsdagen i New York väntas bland annat amerikanska husmarknadssiffror för november.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco