Wharton-professor tror att börsen kan stiga ytterligare 30% innan den faller

Professorn Jeremy Siegel vid handelshögskolan Wharton i USA tror att aktiemarknaden kan stiga ytterligare 30 till 40% innan den faller med 20%, och bedömer att uppgången kommer hålla i sig åtminstone till årsskiftet. Det säger han i en intervju med CNBC.
Trader, USA-börserna
Siegel tror på en väldigt stark amerikansk ekonomi i år när pandemirelaterade restriktioner lättas samtidigt som vaccinationer tillåter resande och andra aktiviteter.

Professorns bedömning är att räntor och inflationen kommer stiga klart över vad Federal Reserve har modellerat, med en inflation på mellan 4 och 5%.

Det huvudsakliga argumentet är att aktier är fortsatt mer attraktivt att äga än obligationer eller att hålla kassa.

Det kommer komma en punkt där den amerikanska centralbanken börjar adressera den ökade inflationen och man behöver bli mer försiktig på aktiemarknaden, men Siegel tror att bullmarknaden kommer bestå under 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets