Yellen varnar för enorma ekonomiska konsekvenser på världen från Ukrainakriget

USA:s finansminister Janet Yellen varnar för enorma ekonomiska konsekvenser på den globala ekonomin från Rysslands invasion av Ukraina. Det framgår av ett förberett tal som Yellen ska hålla inför en kommitté i representanthuset på onsdagen, enligt New York Times.
Janet Yellen
Finansminister Janet Yellen. Foto: Alex Wong/Getty Images
Kriget och sanktionerna som införts mot Rysslands kommer att leda till störningar av flödet av livsmedel och energi världen över. Detta väntas enligt Yellen slå primärt mot mindre utvecklade länder. För att slippa samma problem framöver kommer Yellen förespråka investeringar som gör världen mindre energiberoende av enstaka länder som Ryssland.

”Vi ser hur sårbart det är att förlita sig på en enda bränslekälla eller en enda handelspartner, och därför är det absolut nödvändigt att diversifiera energikällor och leverantörer”, kommer Yellen att säga.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets