Fingerprint vinstvarnar för första kvartalet

Fingerprint Cards förväntar sig ett ännu sämre första kvartal och att de kortsiktiga utmaningarna kvarstår under andra kvartalet, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Fingerprint tar storstryk på börsen – rasar över 40 procent i öppningen.

Då de kortsiktiga utmaningarna för Fingerprint förväntas fortgå under andra kvartalet kan bolaget inte bekräfta sin kommunicerade prognos för intäkter och lönsamhet för helåret 2017.

Tidigare kommunicerad prognos för intäkter 2017 estimerades uppgå till 7500-9500 miljoner kronor, samtidigt som rörelsemarginalen 2017 förväntades överstiga 35 procent. Som en konsekvens av den kortsiktiga osäkerheten har bolaget beslutat att avstå från att ge ytterligare prognos för 2017 och styrelsen för Fingerprint Cards har beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning som tidigare kommunicerats i bokslutskommunikén.

Detta på grund av en svagare efterfrågan från OEM-kunder under det första kvartalet, och den tidigare kommunicerade lageruppbyggnaden. Nu förväntar sig Fingerprint en intäktsnedgång om mer än 50 procent för första kvartalet 2017 jämfört med föregående år.

Den nuvarande kortsiktiga osäkerheten är huvudorsaken till att Fingerprint Cards har bestämt sig för att avstå från att ge ytterligare prognos i 2017.

Styrelsen i Fingerprint har granskat det tidigare förslaget om utdelning för 2016, och eftersom marknadsvillkoren har försvagats sedan förslaget lades fram har styrelsen nu beslutat att dra tillbaka förslaget om en utdelning om två kronor per aktie. Det reviderade förslaget är att inte ge utdelning för 2016, utan att gå vidare med makulering av aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.