Vänta med byggutvecklaren

AKTIERÅD. Bostadsbyggaren JM levererar riktigt bra aktieägarvärde över tid. Efter kursraset ser aktien aptitlig ut för långsiktiga investerare. Men på ett års sikt är aktien sval.
Vänta med byggutvecklaren - aktier-tidning-affarsvarlden-700_binary_6880111.png

VÄNTA Strax före nyårsafton i fjol kunde aktier i JM, projektutvecklare och byggare av huvudsakligen bostadsrätter, köpas för 187 kronor. Det var nästan halva priset jämfört med toppnivåerna i slutet av våren.

Bokslutet som släpptes drygt en månad senare visade på en vinst per aktie på 32 kronor under 2017, vilket innebär ett bakåtblickande p/e-tal på bara 5,8. Normalt är det multiplar som borde få det att vattnas i munnen på vilken värdeinvesterare som helst. I fallet JM kan det emellertid vara läge att se upp.

Nyårsmenyn såg nämligen nästan exakt likadan ut såväl 2001 som 2007. Då var p/e-talen 6,0 respektive 7,2. Investerare som då ”fyndköpte” utifrån JM:s låga p/e-tal fick sedan se aktien rasa med 63 procent på drygt 1,5 år respektive 79 procent på knappt ett år.

Är det där vi är igen? Mycket möjligt.

Detta är en nedkortad version av Fel läge i cyklisk byggareBostadsbyggaren JM levererar riktigt bra aktieägarvärde över tid. Efter kursraset ser aktien aptitlig ut för långsiktiga investerare. Men på ett års sikt är aktien sval.. Läs analysen i sin helhet här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.