Lista: Aktierna som rusat över 1000% senaste fem åren

Fem aktier på Stockholmsbörsen har rusat över 1000% de senaste fem åren. Evolution, Sinch och Hexatronic är tre av kursraketerna.
Stockholmsbörsen
Fem aktier på Stockholmsbörsen har rusat över 1000 % sista fem åren.

En handfull aktier på Stockholmsbörsen har rusat mer än 1000% de senaste fem åren. Allra bäst har Evolution och Sinch gått. De har rusat 2 175 respektive 1425%, enligt Affärsvärldens genomgång vid lunchtid på onsdagen.

36 000 nya miljonärer på Avanza – här är deras favoritaktier

De andra tre aktierna som rusat mer än 1000% är Hexatronic, Note och Bico (tidigare Cellink). De aktierna har lyft 1293, 1213 respektive 1044%.

Hexatronic är för övrigt årets bästa aktie på Stockholmsbörsen med en uppgång på hela 497 %.

Affärsvärlden har nyligen skrivit aktieanalyser om Note och Sinch.

”Potentialen är inte lika god som förut och det finns risk för vinsthemtagningar. Men vi tror samtidigt det finns mer att hämta i aktien”, hette det i Note-analysen i oktober. Du hittar hela den analysen genom att trycka här.

I söndags publicerades en färsk analys om Sinch. Där stod det bland annat:

”Sinch har återhämtat sig från prispress tidigare och bolagets nya förvärv ser intressanta ut. Värderingen är hög men inte orimlig om tillväxten består.”

Här hittar du den analysen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.