Innehåll från annonsör

”Teknologin är en av de största drivkrafterna för att förändra vår omvärld”

Den 22 maj är det dags för den åttonde upplagan av Affärsvärldens konferens Treasury & Cash. På Hotel Birger Jarl i Stockholm kommer många högprofilerade talare att ge en inblick i hur nya teknologiska trender kommer att påverka hur framtiden ser ut för finansbranschen.
”Teknologin är en av de största drivkrafterna för att förändra vår omvärld” - Veronica-Augustsson_binary_6908389.jpg

Veronica Augustsson, vd på Cinnober Financial Technology, kommer att inleda konferensprogrammet med en keynote som kommer att handla om de tekniktrender som kan komma att forma finansbranschen de kommande 10 åren. Med föreläsningen hoppas Veronica att kunna ge en någorlunda tydlig bild av hur branschens framtid kan komma att se ut om teknologin fortsätter i samma takt som idag.

– Tittar man globalt så är teknologin en av de största drivkrafterna för att förändra vår omvärld, och vår bransch är inget undantag. När det har skett större förändringar så är det oftast teknologi som har föranlett den förändringen. Jag kommer prata om de nya teknologiska trenderna och samtidigt beröra vilka möjligheter och utmaningar som finns, säger Veronica Augustsson

Cinnober är ett IT-bolag som bygger börs- och clearingsystem till den globala finansmarknaden och Veronica Augustssons roll som vd på bolaget handlar dels om att driva företaget i deras nuvarande tillväxtfas men också att tillgodose aktieägarna med information om vad som händer på marknaden. Med hennes bakgrund som programmerare tillsammans med en gedigen kunskap om finansmarknaden tror Veronica att hon kan bidra med kunskap från två världar.

– Jag är en väldigt nyfiken person och funderar mycket på hur vi kan använda all den här nya teknologin som vi har till vårt förfogande. Man kan aldrig veta vad som händer i framtiden men jag ska försöka att måla upp en bild av hur framtiden kan se ut genom de olika trender som jag kan se inom branschen.

När hon får spå in i framtiden tror hon starkt på att information i realtid är något som kommer att utvecklas ännu mer. Särskilt när den nya generationen börjar ta sig in på arbetsmarknaden.

– Jag tror väldigt mycket på att mer och mer saker och information kommer att vara realtidsbaserade, det är fortfarande något som saknas idag. Nästa generation som ska ut på arbetsmarknaden är födda i den digitala eran och kommer inte acceptera att vänta i timmar eller dagar på information.

Men det finns hinder på vägen för den nya teknologins framfart inom den ekonomiska världen. Finansmarknadens globala natur försvårar alla typer av förändringsprocesser, men Veronica tror att teknologin i allt högre utsträckning kommer att fokusera på kundernas upplevelser.

– Allt större fokus när det gäller teknologi kommer att ligga på kundleveransen. Jag är övertygad om att det kommer att satsas mycket på att ta bort friktionen runt teknologin och fokusera på att göra kundleveransen och kundupplevelsen så bra som möjligt.

Treasury & Cash är för dig som vill få verkliga insikter och erfarenheter av kollegor i branschen. Under dagen kommer du att få en inblick i hur nya tekniker och trender kommer att påverka ditt jobb i framtiden. Med högprofilerade talare varvat med nätverkande med kollegor finns det alla förutsättningar för en givande och intressant dag! Läs mer om konferensen och se hela dagens program här.

Välkommen till Treasury & Cash den 22 maj!

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.