Alla Affärsvärldens analyser vecka 1

Analyser av BioGaia, New Nordic Healthbrands, Bure Equity, Ferronordic samt Så värderas OMXS30, branschsvep byggbolag, Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Krönika Börsens byrackor, Investeraren, Råduppföljning och rapportkalender vecka 2.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 1 - Vecka1.logga

BioGaia

Probiotikabolaget värderas lägre än på länge. Samtidigt torde bolagets storsäljare BioGaia Protectis mot kolik i hög grad vara konjunkturoberoende. Dessutom ruvar bolaget på en stor nettokassa.

New Nordic Healthbrands

Kosttillskottsbolaget New Nordic Healthbrands hade det tufft under 2022 med negativ tillväxt. Kassaflödet behöver stärkas kommande kvartal. Kan bolaget nå historiska marginalnivåer är uppsidan stor.

Bure Equity

Investmentbolaget Bure värderas till en premie på cirka 30%. Det vill till att bolagets två största innehav Mycronic och Vitrolife fortsätter prestera bra. Är aktien värd sin premie?

Ferronordic

Återförsäljaren har lyckats sälja sin ryska verksamhet till en prislapp som var betydligt högre än marknaden räknat med. Det ger ett helt nytt och klart bättre läge än tidigare.

Så värderas OMXS30

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 sjönk 15,6% år 2022. Hur värderas aktierna på vinstprognoserna för 2023 och vilka aktier har Affärsvärlden köpråd på?

Branschsvep byggbolag

Byggbolagen hade det rejält motigt under 2022. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling samt andel fondägande för bolagen.

Afv-portföljen

Portföljen slog index under förra året trots några riktigt svaga investeringar.

Buy&Hold-portföljen

För andra året i rad får B&H-portföljen stryk av index. Är det otur eller fel på vår strategi?

Krönika börsens byrackor

Affärsvärlden lanserar en egen variant av ”Dogs of the Dow”. Det är en hundskola som lär ut att man ska leta aktier bland de mest ratade och ogillade. Enligt originalet ska man bara hålla för näsan och ta de lortigaste jyckarna. Afv väljer ändå att göra ett visst kvalitativt urval. Det blir 20 aktier i första upplagen av Affärsvärldens ”Börsens byrackor”.

Investeraren

Lotta Faxén förvaltar Lannebo Mixfond. För Affärsvärlden berättar hon om varför fonden har gått bättre än börsen 2022 och om nya investeringsteman för det nya året.

Råduppföljning

Att följa upp alla aktieråd är väldigt viktigt för Afv. De cirka 450 aktieråd som följdes upp under 2022 visar överlag på ett bra facit. Köpråden gick bättre än index och säljråden gick klart sämre än index. För ovanlighetens skull gick även neutralråden sämre än index. Förklaras det av att Afv skulle ha tappat stinget? Ett annat mönster som framkommer är hur oerhört svårt det är att agera rätt med många börsnoteringar.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 2

Kommande vecka rapporterar Dustin, Newbury Pharmaceuticals och Streamify. Utdelningar är att vänta från Footway och Solnaberg Property. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 2.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.