Alla Affärsvärldens analyser vecka 17

Analyser av: Ambea, VNV Global, Inwido, Nyfosa, Hemnet, JS Security, BE Group, Nilar, Modelon, TellusGruppen, CellaVision, Safello, GHP Specialty Care samt Afv-portföljen och Råduppföljning.

Ambea

Ambea är ett av Nordens marknadsledande omsorgsbolag. Efter förvärvet av Aleris har den norska verksamheten visat svaga marginaler. 2020 innebär ett trendbrott. Kan vi se ytterligare marginalförbättring framöver?

VNV Global 

VNV Global har gått starkt i pandemin och har vänt från rabatt till premievärdering på börsen. Men potentialen är fortsatt stor.

Inwido

Fönsterbolaget Inwido inleder 2021 starkt med rekordhög tillväxt och solid orderbok. På kort sikt finns risk för viss marginalpress. Långsiktigt lockar förvärvsmöjligheterna.

Nyfosa

Fastighetsbolaget är en kassaflödesmaskin med lågt P/E-tal och hyfsad direktavkastning på 4% från ett diversifierat bestånd av närmre 400 fastigheter. Största risken är trögare utveckling för kontorsfastigheter framöver.

Hemnet

Bostadsplattformen rusade drygt 40% i öppningen. Att teckna aktien visade sig vara rätt trots både högt pris och stort kursintervall.

JS Security

Ett nystartat bolag som tar blockkedjan till hjälp för att skapa en extra säker datalagringstjänst. Aktien blir knappast en säker investering. Sista teckningsdag: 210430

BE Group

BE Group har inte varit någon fröjd för aktieägarna sedan noteringen 2006. Nu är stålpriserna och bolagets intjäning på toppnivåer. Är det hållbart?

Nilar

Nilar är en batteritillverkare med inriktning på stationär energilagring – en marknad i medvind. Mycket talar för att bolagets goda ESG-poäng får placerarna att svälja en hög värdering. Sista teckningsdag: 210429

Modelon

Givet det stora intresset för aktien var Modelons handelsstart programenligt bra.

Tellusgruppen

Skolkoncernen Tellusgruppen noterades på First North nyligen. Akiten handlas strax över teckningskursen.

CellaVision

Det finns tecken på att investeringarna inom sjukvårdssektorn håller på att normaliseras. CellaVisions långsiktiga tillväxtmöjligheter är fortsatt goda.

Safello

Kryptomäklaren Safello rider på Bitcoin-haussen och ska nu notera sina aktier på First North. Är det läge att teckna? Sista teckningsdag: 210430

GHP Specialty Care

Efterfrågan på specialistvård kommer vara hög under lång tid framöver. GHP är väl positionerat för fortsatt tillväxt och höjde nyligen sitt organiska tillväxtmål.

Nilar International

Det var dålig kraft i batteripaketet när Nilar International gjorde debut på First North under fredagen. Trots kraftig överteckning stiger aktien bara några procent.

Afv-portföljen

Portföljbolagens rapporter är bra men i ett fall har värderingen sprungit iväg lite väl mycket.

Råduppföljning

En stark omgång. Köprådet i Kindred blev succé och steg över 250%. Det var också rätt att köpa Inwido som gynnats av renoveringstrenden och ESG-flöden. Även norska Sbanken bjöd på en dubblering och förvärvades nyligen av DNB.

Trevlig valborg!

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: