Alla Affärsvärldens analyser vecka 17

Analyser av Electrolux Professional, Harvia, Verkkokauppa, Job Solution, Probi, Skolon, Sinch, Sensidose, Evolution, Flowscape och Promimic samt Insiderkollen, Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Electrolux Professional

När väl den nuvarande kostnadsinflationen är hanterad är det upplagt för lönsamhetslyft i Electrolux Pro. Men sådana förväntningar är redan inbakade i aktiekursen.

Harvia

Det finska bastubolaget Harvia har några riktigt starka år i ryggen med kraftig tillväxt och rekordhöga marginaler. Nedstängning i Ryssland, höga energipriser och normalisering efter pandemin riskerar dock att knäcka efterfrågan.

Verkkokauppa

Finlands relativt låga näthandel kan driva tillväxt för landets största e-handlare Verkkokauppa i många år. Kortsiktigt är utsikterna däremot svaga.

Job Solution

Rekryteringsbolaget Job Solution tar in 15 Mkr inför notering på First North. Bolaget har hög lönsamhet och vill växa vidare genom förvärv. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 220503

Probi

Probiotikabolaget Probi minskade intäkterna under inledningen av 2022. Partnerskapet med Oriflame är spännande och balansräkningen möjliggör utrymme för förvärv.

Skolon

Skolon har utvecklat en portal som gör det smidigt att använda och hantera digitala läromedel i skolan. Bolaget har bra fäste i Sverige, växer drygt 30% och planerar nu en expansion utomlands. Vågar man teckna en sådan IPO när börsen skakar? Sista teckningsdag: 2022-05-06

Sinch

Afv har trott på en vändning för IT-bolaget Sinch. Det har varit fel hittills. Nu ändrar vi rådet.

Sensidose

Sensidose har utvecklat ett generiskt läkemedel i mikroformat och en doseringapparat som tillåter att mindre doser tas oftare. Än så länge har succén uteblivit. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 2022-05-10

Evolution

Precis som många andra tillväxtaktier har Evolution värderats ned kraftigt på börsen i år. Men det finns ingen operativ svaghet bakom det alls. Aktien är undervärderad.

Flowscape

Flowscape omsätter drygt 30 Mkr på en produkt för plats- och rumsbokning för kontor. Efterfrågan är hög från bolag som har en ojämn närvaro av kontorspersonal efter coronakrisen. Är aktien köpvärd?

Promimic

Promimic emission blev precis fulltecknad. Det brukar ofta betyda att aktien pressas första handelsdagen. I skrivande stund handlas aktien något över teckningskursen.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i SBB, Castellum, Note, Getinge och Alfa Laval.

Buy&Hold-portföljen

Utvecklingen i april var ingen rolig historia för portföljen men den ligger ändå något hack före index. Nu fyller vi på med 10 nya aktier.

Afv-portföljen

Rapporter, rapporter – många bolag har bra siffror. Vi kapar förlusten i två förlorare.

Råduppföljning

Veckans bästa aktie blev Hemnet som avkastade över 50%. Även köprådet i Bufab utvecklades starkt. Sämre gick det för Link Mobility.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.