Alla Affärsvärldens analyser vecka 18

Analyser av Pandox, Nyfosa, LeoVegas, Resurs, MedCap, Arctic Blue Beverages, Sats, Vultus, Vitrolife, Embracer, Avensia, My Beat, Västra Hamnen samt Afv-portföljen och Råduppföljning.

Pandox 

Det finns tecken på att hotellmarknaden håller på att ljusna. Ett uppdämt resebehov kan innebära klart bättre tider för hotellfastighetsägaren Pandox framöver.

Nyfosa 

Fastighetsbolaget fortsätter expandera med miljardförvärv i Finland. Nyfosas låga P/E-tal lockar men frågan är vad som händer när räntorna börjar stiga.

LeoVegas

Amerikanska MGM Resorts lägger ett bud på speloperatören LeoVegas på 61 kronor per aktie. Budpremien är 44%. Affärsvärlden har tidigare pekat ut LeoVegas som en tänkbar uppköpskandidat.

Resurs

För första gången på länge rapporterade Resurs ett kvartal med lite bättre siffror än väntat. Förväntningarna på att den trenden ska hålla i sig är inte stora.

MedCap

Hälsovårdskoncernen MedCap har en stark balansräkning och goda möjligheter till förvärv. Tror man på bolagets finansiella mål finns betydande uppsida i aktien.

Arctic Blue Beverages

Finländska Arctic Blue Beverages tillverkar och säljer ginprodukter. Bolaget behöver pengar till en expansion och söker därför notering på First North. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 220504

Sats

Gymkedjan Sats är på gång väg ut ur viruskrisen och kundbasen är nästan helt återställd. Det kan man inte säga om aktien som handlas nära 2020 års bottennivåer. Kan det vara rätt?

Vultus

Noteringsaktuella Vultus plattform ska effektivisera jordbruket genom satellitdata. Tekniken är intressant men konkurrenterna är många. Är det läge att teckna IPO:n? Sista teckningsdag: 220505

Vitrolife

Fjolårets förvärv av spanska Igenomix breddar Vitrolifes produkterbjudande. Aktien har mer än halverats sedan årsskiftet.

Embracer

Marknadens aptit på våghalsiga serieförvärvare har hastigt försämrats under året. Lars Wingefors fortsätter dock på den inslagna vägen.

Avensia

Avensias ny-gamla VD Robin Gustafsson har fått ordning på skeppet och har gjort en turn-around avseende tillväxt och lönsamhet. Samtidigt börjar e-handel att vika ned. Är det läge att köpa aktien?

My Beat

En lågprisoperatör för äldre. Det tror börsaktuella My Beat är en vinnande idé på den svenska mobilmarknaden. Det låter vettigt men har bolaget siffrorna för att backa upp värderingen? Sista teckningsdag: 220517

Västra Hamnen

Corporate finance-firman Västra Hamnen noteras idag på First North. Aktien handlas 5% över teckningskursen.

Afv-portföljen

April blev ingen vidare månad för portföljen även om den klarade sig bättre än index. Maj har däremot startat med jackpott.

Råduppföljning

I veckans omgång var det stora kursrörelser. Det var rätt att teckna kryptomäklaren Safello som rusade i börsdebuten ifjol. Även köpråden i Nyfosa och GHP utvecklades starkt. GHP köptes upp av Capio nyligen.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.