Alla Affärsvärldens analyser vecka 26

Analyser av: Nordea, Lifco, Profoto, Modus Therapeutics, Eevia Health, Dustin, H&M, Wicket Gaming, CSAM Health Group, Fragbite, First Venture samt Råduppföljning.

Nordea

Nordea har underpresterat sina konkurrenter under en längre period. Nu ser vändningen ut att vara på ingång. Det har inte gått aktiemarknaden obemärkt förbi. Finns det någon uppsida kvar att hämta i banken?

Lifco

Serieförvärvaren Lifco har rönt stora framgångar på börsen senaste åren. Marginalerna är i absoluta toppklass och värderingen hög. Finns mer uppsida?

Profoto

Ljuset gör fotot brukar det heta. Profoto säljer premiumljussättning till professionella fotografer. Nu ska bolaget noteras på Stockholmsbörsen. 2019 var på grund av pandemin ett tufft år. Är framtiden tillräckligt ljus för att aktien ska vara värd att teckna?

Profoto

Ljussättningsbolaget Profoto steg i premiärhandeln på Stockholmsbörsen. Affärsvärlden var positiva till erbjudandet och gav rådet teckna.

Modus Therapeutics

Modus Therapeutics utvecklar en läkemedelskandidat mot sepsis och septisk chock. Bolaget genomför nu en emission inför listning samt finansiering av kliniska studier. Vid lyckosamma studieresultat är planen att sälja hela bolaget 2024. Sista teckningsdag: 210713

Eevia Health

Hälsobolaget Eevia noterades på Spotlight. Aktien handlades ned i premiärhandeln.

Dustin

Genom vårens förvärv av det nederländska miljardbolaget Centralpoint blir Dustin den åttonde största IT-återförsäljaren i EMEA. Om de väntade synergierna blir verklighet bör aktien ha mer att ge.

H&M

H&M:s kvartalsrapport kom in bättre än väntat på nästan alla punkter, men trots det tappar aktien. Är det ett köpläge vi ser?

Wicket Gaming

Mobilspelet Cricket Manager har utvecklats sedan 2015 och mött många problem längs vägen. I år ska spelet äntligen lanseras men Wicket Gamings befintliga ägare vill inte längre stå för finansieringen. Uppsidan är dock stor om spelet blir en fullträff i cricketbitna länder som Australien och Indien. Sista teckningsdag: 210705

CSAM Health Group

Det norska mjukvarubolaget CSAM har varit ett hittills halvdant innehav i Afv-portföljen. Varför faller inte en serieförvärvare med fokus på e-hälsa börsen på läppen?

Fragbite

Stora förvärv av verksamheter med olika inriktning kort inpå noteringen gör verksamheten komplex och svårbedömd. Istället får investerare sätta hoppet till att ledningen kan göra nya förvärv som lyfter koncernen till högre nivåer. Lyckas det kan börsnoteringen bli bra. Sista teckningsdag: 210706

First Venture

Investmentbolaget First Venture fick en riktig dålig handelsstart. Kursen föll direkt under teckningsnivån.

Råduppföljning

Omgången bjuder på en missad snålbudsraket men också ett avvärjt bottennapp. Vi tog det säkert i Axkid men gav samtidigt pricksäkra råd i börsnoteringarna Northern CapSek Ventures och Genova.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: