Alla Affärsvärldens analyser vecka 29

Analyser av: Bulten, Stille, Nobia, Thule Group, Enad Global 7, Svedbergs, Modus Therapeutics, Wicket Gaming, Kindred, Mips samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Bulten

Bulten pressas tillfälligt av den globala bristen på halvledare. Efterfrågan i konsumentled är fortsatt god och i takt med att halvledarbristen avtar bör Bultens försäljning gå starkt.

Stille

Det anrika medicinteknikbolaget Stille förvärvade nyligen schweiziska bolaget S&T AG. Prislappen är attraktiv och breddar Stilles produktportfölj inom mikrokirurgiska instrument.

Nobia

Återhämtningen för köksbolaget Nobia var solid i andra kvartalet. Ökade materialkostnader kan pressa lönsamheten på kort sikt. Nobia har aviserat prishöjningar för att motverka effekten.

Thule Group

Thule gynnas av det växande intresset för friluftsliv och en aktiv livsstil. Bolaget har fått ett rejält uppsving under pandemin.

Enad Global 7

Spelkoncernen Enad Global 7 har halverats på börsen sedan Affärsvärldens säljråd strax innan jul ifjol. För en månad sedan sålde både VD och ordförande aktier för miljonbelopp.

Svedbergs

Efter flera svaga år blev coronaåret 2020 bra för badrumsföretaget Svedbergs tillväxt och marginaler. Mycket var nog pandemieffekter men ett större danskt förvärv i december talar för optimism åtminstone internt i bolaget.

Modus Therapeutics

Modus Therapeutics utvecklar en läkemedelskandidat mot sepsis och septisk chock. Aktien faller något i börsdebuten.

Wicket Gaming

Mobilspelsutvecklaren Wicket Gaming fick en bra start när bolaget idag började handlas på Spotlight. Aktien stiger 25%.

Kindred

Halvårsrapporten från speloperatören Kindred visade på god tillväxt. Starten på tredje kvartalet var dessutom stabil.

Mips

Hjälmbolaget Mips uppvisade ett urstarkt andra kvartal. Håller tillväxten i sig så är bolagets finansiella mål om att omsätta 1 miljard kronor år 2025 inom räckhåll.

Afv-portföljen

Rapportsäsongen för Afv-portföljen tar fart kommande vecka. Portföljens hälsovårdsbolag ser en ökad aktivitet på marknaden och ett uppdämt behov.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Cloetta, Formpipe, Desenio, Bokusgruppen och Note.

Råduppföljning

Det var rätt att köpa fönsterbolaget Inwido som blivit en vinnare på hållbarhetstrenden på börsen. Bland omgångens neutrala råd stack djurhälsovårdsbolaget Swedencare ut med en stark kursuppgång.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: