Alla Affärsvärldens analyser vecka 37

Analyser av Photocure, Midsona, Arcoma, CS Medica, Fasadgruppen, Arlandastad Group, Bonesupport, Fsport, Kjell Group, Cary Group, CTEK, Brain+, Logistri och Kiliaro samt Afv-portföljen och Råduppföljning.

Photocure

Norska Photocure förbättrar diagnostik och uppföljning för en av de mest kostsamma cancerformerna, nämligen urinblåsecancer. På kort sikt finns fortsatt osäkerhet kopplat till pandemin. Långsiktigt lockar tillväxtmöjligheterna i både Europa och USA.

Midsona

Efter ett starkt fjolår har 2021 inletts desto svagare för livsmedelskoncernen Midsona. Vi oroas över den vikande organiska tillväxttakten.

Arcoma

Första halvåret 2021 var det bästa sedan 2015 för medicinteknikbolaget Arcoma. Kan ledningen få igång tillväxten i USA tillsammans med bolagets partner Canon är potentialen lockande. Förvärv är en joker i leken.

CS Medica

IPO-hösten fortsätter sin positiva start efter succén för Söders Sportfiske. Danska CS Medica är också upp i dagens debut.

Fasadgruppen

Fasadgruppens aktie ser riktigt dyr ut precis som många andra så kallade serieförvärvare. Men ändras bilden om man vågar räkna med att förvärvsresan fortsätter långt i framtiden, mot 2026? Afv lutar åt det.

Arlandastad Group

Det nynoterade fastighetsbolaget stiger 7% när handeln startar och aktien värderas nu med några procents rabatt mot substansvärdet i bolaget.

Bonesupport

Medicinteknikbolaget Bonesupports aktie halverades när resultatet för bolagets studie presenterades nyligen. Risknivån har ökat men de långsiktiga tillväxtmöjligheterna lockar å andra sidan.

Fsport

Noteringsaktuella Fsport vill etablera spelformen DSF på den svenska marknaden. Det låter som en svår sak att ge sig på. Särskilt som de avser göra det helt på egen hand. Sista teckningsdag: 210922

Kjell Group

Erbjudandet blev kraftigt övertecknat och tillbehörskedjan Kjell & Company stiger i börsdebuten. Kjell Group är den nionde bästa miljardnoteringen sett till kursutveckling under 2021.

Cary Group

Noteringsaktuella Cary Group byter och reparerar fordonsglas. I Sverige är bolaget mest välkända varumärke Ryds Bilglas. Koncernen har en stark marknadsposition och god lönsamhet. Bolaget säljer in sig som en serieförvärvare. Det märks på prislappen. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210922

CTEK

Kan det bli fel att investera i ett stabilt lönsamt bolag med fina framtida tillväxtmöjligheter inom elektrifiering på samma villkor som Latour? Afv tror inte det. Sista teckningsdag: 210923

Brain+

Digitala terapier som skrivs ut på recept är på frammarsch inom vården. Danska Brain+ utvecklar sådana produkter inom demensområdet. Lyckas de är potentialen stor. Sista teckningsdag: 210930

Logistri

Ett konsultdrivet fastighetsbolag med 17 fastigheter inom lager och industri. Bolaget har genomfört en refinansiering som sänker kostnaderna. Kan det överskottet komma ägarna till godo bör aktien bli bra.

Kiliaro

Kiliaro har utvecklat en applikation för att lagra och dela bilder. Emissionen blev precis fulltecknad och aktien sjunker inte helt oväntat i debuten.

Afv-portföljen

Portföljen köper tillbaka en gammal favorit.

Råduppföljning

Coronapandemin lyckades inte sätta stopp för Veteranpoolen som blev denna omgångs bästa köpråd. Vi prickade också rätt i Ratos där den starka utvecklingen får ses som något av en revansch. En comeback vi däremot missade var den i Bilia som på börsen nått nya rekordnivåer trots det uppsagda Volvoavtalet.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: