Alla Affärsvärldens analyser vecka 46

Analyser av Electrolux, Pricer, Swedencare, Lovisagruvan, Toleranzia, Seafire, Physitrack, AdderaCare, Hexagon, Branschsvep prenumerationsbolag, välfärdsbolag och bemanningsbolag samt Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och rapportkalender vecka 47.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 46 - loggor

Electrolux

Hittills har det varit fel att bottenfiska bland optiskt billiga aktier med konsumentkoppling men oddsen känns bra i Electrolux för tillfället.

Pricer

Prismärkningsföretaget har haft stark orderingång under 2022. VD-avhopp, kraftigt sjunkande brutto- och rörelsemarginal oroar däremot. I somras presenterade Pricer nya ambitiösa finansiella mål. Är aktien köpvärd?

Swedencare

Djurhälsovårdskoncernen Swedencare har pressats rejält på börsen senaste året. Aktien är ned cirka 70%. Den organiska tillväxten har saktat in samtidigt som skuldsättningen oroar.

Lovisagruvan

Lovisagruvan bryter zink och bly i en gruva utanför Lindesberg. Malmkroppen är liten men har å andra sidan höga halter. Bolaget bedriver även utvecklingsprojekt av andra fyndigheter. Hur man ska se på aktien beror på vad man tror om zink- och blypriset.

Toleranzia

Thomas Eldered som är största ägare i bioteknikbolaget Toleranzia lägger ett budpliktsbud på 1,02 kronor per aktie. Det är cirka 7% lägre jämfört med fredagens stängningskurs.

Seafire

Stockholmsbolaget Seafire är en av börsens mindre serieförvärvare som aldrig fick samma höga värdering som de stora bolagen i haussen. Numera ser aktien rätt billig ut. Men kanske inte utan orsak.

Physitrack

Physitrack utvecklar digitala lösningar för sjukgymnastik men har i år breddat sig mer mot företagshälsa genom ett par förvärv. Det verkar inte falla investerarna i smaken. Balansräkningen är tunn och bevisbördan vilar nu tung på ledningen.

AdderaCare

MedCap lägger ett bud på börskollegan tillika hjälpmedelsbolaget AdderaCare på 3,60 kronor per aktie. Det är en premie på 18% jämfört med gårdagens stängningskurs och värderar Addera till 121 Mkr.

Hexagon

Det stundande VD-skiftet i Hexagon är nog ganska odramatiskt – åtminstone på kort sikt. Men aktien är halvdyr samtidigt som många pilar pekar i fel riktning.

Branschsvep prenumerationsbolag

Ibland är det missvisande att stirra blint på tillväxt och marginaler. Det gäller inte minst prenumerationsbolag som trots hög bruttomarginal kan dölja trasiga affärsmodeller under ytan.

Branschsvep välfärdsbolagen

Välfärdsbolagen har haft det tufft på börsen under 2022. Både på grund av riksdagsvalet och den politiska debatten samt kostnadsinflation som pressat marginalerna. Vilka rapporter stack ut under Q3 och hur skall man se på aktierna?

Branschsvep bemanningsbolag

Bemannings- och rekryteringsbolagen har klarat sig hyggligt på börsen under 2022. De flesta av aktierna värderas lågt. Vilka rapporter stack ut under tredje kvartalet och hur skall man se på aktierna?

Afv-portföljen

Portföljen gick upp med en procent under en vecka fylld av nyheter kring flera av våra innehav.

Börsgolvet

Förlustrekord, bankstress och kaffepengar. Det luktar lågkonja i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

Fondförvaltaren Oscar Karlsson har efter sju år lämnat Sverigefonden på Handelsbanken för att starta en ny fond på Enter Fonder. För Affärsvärlden berättar han om sin definition av mikrobolag, sektorn han håller sig borta ifrån och en mekanisk effekt som kan ge skjuts åt börsen.

Råduppföljning

En stor del av omgångens råd var av bolag som vid analystidpunkten var nynoterade. De flesta av nykomligarna har sedan råden gått uselt. Värst har förhoppningsbolaget Nattaro gått.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Revolution Race, Boozt, Ework och NCAB.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 47

Rapporterna fortsätter även kommande vecka. Bland annat från Elekta, Lundberg, Orrön, ZignSec, Novus, Vestum, Humble Group och Kopparbergs. Utdelningar är också att vänta från Autoliv och Balco. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 47.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco