Alla Affärsvärldens analyser vecka 49

Analyser av: Diös, Klövern, Thunderful Group, Eurocon, Lindab, TGS-Nopec, JLT Mobile Computers, Fasadgruppen och CDON samt Afv-portföljen, Uppsidan och Råduppföljning.

Diös

På börsen lever fastighetsbolaget Diös i skuggan av branschkollegan NP3 som begåvas med högre värdering på de flesta mått mätt. Är det rätt?

Klövern

Kontorsexponering, hög belåning och snårig ägarstruktur har medfört att fastighetsbolaget Klövern nu handlas med drygt 30% rabatt mot substansvärdet. En av dessa knutar håller bolaget på att lösa – kan det lyfta aktien?

Thunderful Group

Thunderful Group är en ny spelkoncern som innehåller en unik tillgång med låg prislapp – men möter en framtid som riskerar bli betydligt mörkare än nuläget. Den som tecknar aktien sätter hoppet till bolagets accelererande men hittills relativt oprövade förvärvsstrategi. Sista teckningsdag: 201203

Eurocon

Teknikkonsulten Eurocon ser ett uppdämt behov ute i industrin och hoppas på ökad investeringsvilja efter två svaga år.

Lindab

Ventilationsbolaget har lyft marginalerna och stärkt balansräkningen de senaste åren. Förvärvsmöjligheterna på den fragmenterade europeiska marknaden är goda.

TGS-Nopec

Det norska oljeservicebolaget TGS-Nopec har pressats på börsen både av det låga oljepriset och den rådande ESG-trenden. Med sin vanligtvis höga lönsamhet kan aktien vara en bra investering om man tror på en återhämtning.

JLT Mobile Computers 

JLT Mobile Computers har länge haft en stark balansräkning med en överfylld kassakista. Det är en extra trygghet i dessa virustider. Kanske kan det uppstå intressanta förvärvsmöjligheter när pandemin klingar av.

Fasadgruppen

En förvärvsintensiv koncern som staplar upp bolag inom fasadrenovering ska noteras, Fasadgruppen. Större insiderförsäljningar stör intrycket men å andra sidan är potentialen stor om bolaget får till en serieförvärvsmodell a la Instalco. Sista teckningsdag: 201208

CDON

CDON har ställt om sin affärsmodell från att sälja egna produkter i sin nätbutik till att bli en marknadsplats för andra handlare. Det är en fantastisk affärsmodell när den fungerar bra. Men frågan är när och om CDON når dit.

Afv-portföljen

Efter en stark novembermånad satsar vi på ett pressat norskt oljeservicebolag som gjort fin comeback förr.

Uppsidan

Börsen är tillbaka i stor stil efter den tillfälliga nedgången i oktober. Positiva nyheter på vaccinfronten pumpade upp kurserna till nytt rekord i början av veckan. Var finns det aktier med uppsida kvar? Ett möjligt svar finns i Affärsvärldens verktyg Uppsidan.

Råduppföljning 

Köprådet i bioteknikbolaget Synact Pharma steg över 350%. Även köprådet i Vostok New Ventures blev helt okej. Det var dessutom rätt att sälja Xano och medicinteknikbolaget Mentice som sjönk en hel del.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: