Alla Affärsvärldens analyser vecka 5

Analyser av Rugvista, Calliditas, Smart Valor, Qleanair, Latvian Forest, Hexpol, Learning to Sleep, MSAB, Purefun och Addlife samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 5 - vecka 5

Rugvista 

Hemmafixartrenden har kommit av sig. I alla fall på börsen. I verkligheten fortsätter Rugvista sin expansion och växer snabbt och lönsamt på den europeiska marknaden.

Calliditas

Läkemedelsbolaget Calliditas fick innan jul FDA-godkännande för preparatet Tarpeyo som skall användas för behandling av den kroniska njursjukdomen IgA-nefropati. Nu ömsar bolaget skinn och övergår till kommersiell fas.

Smart Valor

Schweiziska Smart Valor har utvecklat en plattform för kryptohandel och vill nu sälja in produkten till traditionella finansinstitut. Bolaget noteras på First North 10 februari. Är det värt att teckna en post?

Qleanair

Qleanairs affär bygger på rökkabiner. Bolaget lägger kraft på att öka försäljningen inom renrum och fristående luftrenare. Aktien är attraktivt värderad och verksamhet är stabil. Räcker det till ett köpråd?

Latvian Forest

Latvian Forest växer och på ett år är aktien upp över 20%. Nyligen gjorde bolaget sin första investering i Litauen samt tog in nytt kapital genom en företrädesemission. Hur ska man se på aktien och breddningen geografiskt?

Hexpol

En global världsledare på den fragmenterade marknaden för gummiblandningar. Kan Hexpol trappa upp förvärvstempot vore det nog gynnsamt för aktien.

Learning to Sleep

Årets andra börsnotering är Learning to Sleep. Bolaget har utvecklat en digital sömnklinik som hjälper personer med sömnsvårigheter. Aktien faller rejält i börsdebuten.

MSAB

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation har ett par tunga år i ryggen utan tillväxt. 2021 blev dock ett bra år. Kan tillväxttrenden fortsätta så finns bra uppsida i aktien.

Purefun

E-handelsbolaget Purefun Group säljer framför allt vuxenleksaker men även produkter för hundar. Bolaget har uppvisat solid tillväxt under lönsamhet senaste åren. Är aktien värd att teckna?

Addlife

Addlife rasar på börsen efter en svag rapport och oväntat VD-avhopp. Aktien är nu ned 40% sedan Affärsvärldens säljråd. Finns det mer nedsida?

Afv-portföljen

Portföljen klarade januari bättre än jämförelseindex tack vare att vi undvikit de allra mest högvärderade aktierna. Vi fortsätter på den linjen när vi köper in ett förvärvskonglomerat.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Efter rapporterna har insynspersoner i flera storbolag köpt aktier.

Råduppföljning

Det var helt rätt att sälja danska Ørsted. Aktien har sjunkit rejält. Köprådet i SEB blev också bra då aktien steg klart mer än index.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.