Alla Affärsvärldens analyser vecka 5

Analyser av Nibe, Lundin Mining, BTS, RevolutionRace, Byggmax, Gomero, Syncro, Cint och Sleep Cycle samt Krönika/Evolution, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 6.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 5 - vecka5.2023.png

Nibe

Det småländska kvalitetsbolaget Nibe har rönt fantastiska framgångar med cirka 25% årlig avkastning sedan börsnoteringen 1997. Bolaget gynnas av investeringar för att sänka energiförbrukningen som är ett ständigt aktuellt ämne.

Lundin Mining

Efter Lukas Lundins tragiska bortgång har nu en ny och relativt oprövad generation Lundin fattat rodret i Lundin Mining. Utsikterna är gynnsamma för gruvbolaget tack vare att den ”gröna omställningen” innebär ett enormt sug efter koppar.

BTS

Konsultbolaget BTS har hanterat tidigare lågkonjunkturer överraskande väl. Men denna gång kan en otajmad kundsatsning ligga bolaget i fatet.

RevolutionRace

Efter två svaga kvartal har tillväxten återhämtat sig i RevolutionRace som säljer friluftskläder på nätet. Aktien stiger 8% men med lovande tillväxtmöjligheter utanför Norden finns nog mer uppsida.

Byggmax

Att Byggmax slopade utdelningen var oväntat och sätter fingret på att balansräkningen kan bli ett problem om inte marknaden stabiliseras i år. Men går bolaget enligt plan borde aktien bli bra.

Gomero

Efter tre svåra år lossnade tillväxten rejält för IT-bolaget Gomero förra året. Tillväxttrenden måste hålla i sig för att aktien ska bli bra.

Syncro

Syncro Group har ambitiösa planer för sin sökmotor inom influencer marketing kallad Collabs. Vi frågar oss hur resan dit ska finansieras samt hur det går för den ursprungliga kärnverksamheten Gigger.

Cint

Hela tillväxten och nästan halva börsvärdet försvann från detta tidigare så lovande tillväxtbolag under Q4.

Sleep Cycle

Budet på SleepCycle är avblåst, men storägarna har blivit ännu mer dominanta. Med minoritetsägarna i baksätet är det upp till ledningen och styrelsen att visa sig starka.

Krönika/Evolution

Det är inte lätt att vara investerare. Å ena sidan ska man inte vackla i sin tro vid tillfälliga motgångar eller när Mister Market skiftar humör. Å andra sidan ska man ständigt stresstesta sina teser och ändra sig när man har fel. Ett sätt att öva denna svåra simultanförmåga är att tänka brett på framtiden i olika scenarier istället för att försöka identifiera exakt hur allt ska bli. Ett aktuellt och utmärkt exempel på detta är mångas favoritaktie Evolution.

Afv-portföljen

Portföljen tappade något på index under en stark börsvecka. Våra rapporterande bolag gjorde ändå sitt jobb bra.

Börsgolvet

Rapportflod, redovisningsexcesser och så lite M&A-skvaller. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

Hösten 2021 startade Niklas Larsson den tillväxtfokuserade fonden Cliens Småbolag Global. Fonden fick en tuff start, men Niklas Larsson har en plan för att hantera den nya verkligheten.

Råduppföljning

Det var ingen rea på H&M-aktien som vi trodde för ett år sedan. Den rasade liksom nästan alla andra av omgångens aktier när börsen vände ned abrupt i början av 2022. Men det fanns en riktig kursvinnare i gänget och den prickade vi in.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i rapportaktuella bolag som H&M, Cloetta, SEB och Arjo.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson, Otto Klaar och Daniel Zetterberg går igenom Millicom, Lundin Mining, Adtraction, Hennes & Mauritz och Godsinlösen.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 6

En fullspäckad vecka med mängder av rapporterande bolag, bland annat Handelsbanken, AstraZeneca, Volvo Cars, SAAB, Securitas, Tobii, Bilia, Balder, G5 Entertainment och Sweco. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 6.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.