Alla Affärsvärldens analyser vecka 51

Analyser av Cloetta, Tobii Dynavox, Dometic, Kitron, Hövding, Zenicor och Umida samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Utdelningsportföljen 2021 & 2022, Insiderkollen och Råduppföljning v. 51 & 2021.

Cloetta

Cloettas aktieägare blev snuvade på konfekten i och med det kritiserade förvärvet av CandyKing. Nu har segmentet åter vänt till lönsamhet efter en tung period under pandemin. Håller den positiva utvecklingen i sig lockar uppsidan.

Tobii Dynavox

Tobii-avknoppningen är global marknadsledande inom den intressanta tillväxtnischen för kommunikationshjälpmedel. Potentialen finns – men har inte riktigt kommit till ytan efter att par svajiga år i bolaget.

Dometic

Dometic satsar på den växande friluftsmarknaden. Inte minst genom förvärv. Trots ett förvärvsintensivt år har värderingen inte sprungit iväg. Är aktien köpvärd?

Kitron

Norska kontraktstillverkaren Kitron gör ett förvärv i Danmark. Prislappen är attraktiv och breddar bolagets geografiska exponering. Är aktien fortsatt köpvärd?

Hövding

Fosielund Holding äger numera över 30% av aktierna i cykelhjälmsbolaget Hövding och passerar därmed budplikt. Huvudägaren avser att presentera ett bud på 21 kronor per aktie.

Zenicor

Medicinteknikbolaget Zenicor har en stark position med sitt EKG-system. En stor studie om nyttan med hjärt-screeningprogram för förmaksflimmer pågår i England. Införandet av nationella screeningprogram av äldre för att förhindra stroke skulle innebära stora intäkter. Är det läge att köpa aktien?

Umida

Dryckesbolaget Umida har gått starkt på börsen och aktien är upp 120% i år. Uppvärderingen skrämmer dock inte insynspersonerna, som fortsätter att köpa aktier. Bör man ta rygg?

Afv-portföljen

Portföljens medicinteknikbolag har under den gånga veckan både genomfört en riktad emission samt fått en större order.

Buy&Hold-portföljen

För första gången sedan 2018 köper portföljen aktier i Evolution efter kurspressen i livekasinot. Elva inköp till avslutar ett 2021 som blev riktigt bra för portföljen. Men räcker det för att slå index?

Utdelningsportföljen 2021

Efter ett riktigt svagt fjolår steg Affärsvärldens utdelningsportfölj 48% under 2021. Till sist betalade sig vår tilltro till bankaktier och gamla favoriter som Nilörn och Ework.

Utdelningsportföljen 2022

2021 blev ett lysande utdelningsår för Affärsvärlden. Nu tar vi fram 2022 års nya Utdelningsportfölj.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Bico Group, Embracer, Tobii Dynavox och IAR Systems.

Råduppföljning

Dataspelsbolag har dissats och kontraktstillverkare hissats av börsen i år. Vi spelade rätt när vi säljstämplade förvärvsbygget Enad Global 7. Kontraktstillverkaren Hanza blev en missad raket.

Råduppföljning 2021

Tjugonio procent. Så mycket bättre än index gick Affärsvärldens köpråd som utvärderades under 2021. Bästa aktie blev Kambi. Men det fanns också plumpar i protokollet.

 

God Jul & Gott Nytt År önskar Affärsvärlden

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.