Alla Affärsvärldens analyser vecka 8

Analyser av: Handelsbanken, BIMobject, NCAB, Gigger Group, Ferronordic, Ekobot, Abera Bioscience, Desenio Group, Polymer Factory, Coinshares samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Handelsbanken

I en sektor med god lönsamhet handlas Handelsbanken till en låg värdering på en pressad vinst. Dessutom fortsätter huvudägare Lundberg att shoppa aktier i bolaget. Det låter som rätt omständigheter för att kunna göra en bra affär.

BIMobject

Mjukvarubolaget BIMobject har ett händelserikt år bakom sig. Kassakistan fylldes på i höstas och ger utrymme för fortsatta tillväxtsatsningar.

NCAB

Motståndskraft under pandemin, låga kapitalbehov och värdeskapande förvärv. Brommabolaget NCAB är ett mönsterexempel på ett lönsamt tillväxtbolag. Priset på aktien är förstås därefter.

Gigger Group

Spotlight-noterade Gigger har utvecklat en plattform där arbetstagare enkelt kan hitta och fakturera tillfälliga uppdrag, så kallade gig. Detta är en växande bransch men Gigger nöjer sig inte med Sverige utan laddar för etablering i England.

Ferronordic

Ferronordics låga värdering är sprungen ur börsens Rysslandsrädsla. Bolagets expansion till Tyskland ändrar inte storyn nämnvärt. Värderingen är blygsam trots höga tillväxtambitioner.

Ekobot

Börsaktuella Ekobot utvecklar en robot som med hjälp av moderna kamerasensorer och AI rensar bort ogräs på åkern. Med tanke på succén för de betydligt mer simpla robotgräsklipparna låter det riktigt häftigt. Men testet om det fungerar i kommersiell miljö återstår att klara av. Sista teckningsdag: 210302

Abera Bioscience

Vaccinutvecklaren Abera Bioscience rusar i sin handelspremiär på Spotlight. Det starka noteringsklimatet ser alltså ut att bestå.

Desenio Group 

E-handelsbolaget Desenio som säljer posters och ramar växer snabbt. Den låga returgraden i kombination med en hög bruttomarginal medför mycket stark lönsamhet. Desenio noteras på First North genom en direktnotering. Är värderingen helt uppåt väggarna eller aktien köpvärd?

Polymer Factory

Noteringsaktuella Polymer Factory utvecklar och säljer dendritiska nanomaterial. Kundlistan med namn som Novartis, Sanofi och Illumina imponerar. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210311

Coinshares

Så länge Bitcoin håller sig kring nuvarande nivåer sprutar pengarna in i kryptoförvaltaren Coinshares som står inför en notering på First North. Är det läge att teckna?

Afv-portföljen

Portföljen steg och något som bidrog var ett par förkortningar. NOK och EMV.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Speloperatören Angler Gamings VD har halverat sitt innehav. Andra intressanta affärer har bland annat skett i Ework, AQ Group, Essity, Handelsbanken, Bio-Works Technologi och Upsales.

Råduppföljning

Köprådet i Musti Group som säljer husdjurprodukter utvecklades starkt och mer än dubblerades. Även köpråden i Bahnhof och Tobii bjöd på fina uppgångar. Säljrådet i EQT blev dock inte bra, för vår del, då aktien fortsatt upp.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: