Alla Affärsvärldens analyser vecka 9

Analyser av Novo Nordisk, Pricer, Norva24, Invisio, Inission, 24SevenOffice, JLT samt Krönika EQT, Utdelningsportföljen, Börsgolvet, Investeraren x2, Råduppföljning, Insiderkollen, Månadens köp- & säljråd och rapportkalender vecka 10
Alla Affärsvärldens analyser vecka 9 - Vecka9.2024.png

Novo Nordisk

Novo Nordisk blev i augusti 2023 Europas största bolag sett till börsvärde. Bolaget har länge haft en dominerande ställning inom diabetesbehandling. Av en lycklig slump har det visat sig att bolagets nya generations diabetesmedicin även fungerar bra för att behandla fetma.

Pricer

Avslutningen på 2023 var stark för prismärkningsbolaget Pricer. Ledningen har inlett ett kostnadsbesparingsprogram som skall ta bolaget tillbaka till historiska marginalnivåer.

Norva24

Norva24 har inte haft någon riktigt förtroendeingivande utveckling sedan noteringen häromåret. Aktien framstår nu som dyr.

Invisio

Invisio som säljer kommunikationslösningar till militär och polis uppvisade stark utveckling under 2023. Bolaget har en fin marknadsposition och marknaden väntas fortsätta växa i takt med ökade försvarsanslag.

Inission

2023 var ett starkt år för kontraktstillverkaren Inission även om avslutningen var sämre än väntat. Når bolaget sitt finansiella mål för 2024 värderas aktien till drygt 8 gånger rörelsevinsten.

24SevenOffice

Efter ett par tunga år av investeringar och förvärv vände utvecklingen till det bättre för mjukvarubolaget 24SevenOffice under slutet av 2023. Håller det i sig är aktien intressant.

JLT

JLT Mobile Computers säljer stryktåliga datorer för krävande miljöer. 2023 blev ett utmanande år. Under de senaste åren har JLT börjat sätta bolagets kassa i arbete genom att förvärva säljpartners och även fastigheten där bolaget har sitt huvudkontor.

Krönika EQT

Transparens, innovation, hållbarhet och future-proofing är några av de vackra ord som EQT gärna strösslar med. Högen av strössel ger dock mest en sockerchock utan näringsinnehåll. Det vore bättre om investerarna fick mer kött på benen om miljarderna i carried interest till nyckelpersonerna eller hur mycket pengar EQT tar emot från Beijing och liknande regimer. Fast det är kanske inte information som underlättar för aktien att försvara dagens premievärdering.

Utdelningsportföljen

2024 års utdelningsportfölj har fått en halvdan start och ligger något efter index.

Börsgolvet

”Det är i och för sig bara andra VD-försöket gillt, men med trippla bakgrundskontroller borde det kanske gå?” Eventgänget på Avanza börjar hoppfullt blåsa upp ballonger och testa rim på Unger. Nu ska det firas med en ny bank-sheriff i stan!

Investeraren – Peter Lindvall

Kinnevik gör sig av med i Tele2 och blir på samma gång av med ”en udda fågel” i portföljen, enligt förvaltaren Peter Lindvall. Nu vill han att det anrika investmentbolaget ska återköpa den egna aktien.

Investeraren – Johan Isaksson

Det har varit rejäla vågor i investeraren Johan Isakssons portfölj under rapportfloden. Ett av innehaven sjönk så mycket att han för första gången på länge fyllde på. När Afv hälsar på hemma hos Börspoddenprofilen öppnar han upp och avslöjar hela innehållet i BP-portföljen.

Råduppföljning

En bra omgång främst tack vare god fingertoppskänsla i Surgical Science och ett par mycket lyckade säljråd.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i EQT, Storskogen, Viaplay, Storytel, Betsson och Netel.

Månadens köp- & säljråd

Under februari har Affärsvärlden köpstämplat 15 aktier och utfärdat säljråd för tre. Vi har även avhandlat två budsituationer.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 10

Kommande vecka rapporterar bland annat SAS, Clas Ohlson, Traton och Systemair. Utdelning är att vänta från Africa Oil och Lundin Gold. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 10.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets