Alla Börsplus analyser vecka 10

Analyser av: Swedencare, Infracom, Qlife, Vitrolife, Litium, Alimak, JLT Mobile Computers, ÅF Pöyry, Profilgruppen, Probi, Consensus Asset Management, Börsplus portfölj, Uppföljning och Börsplus Podcast.

Swedencare

Djurhälsovårdsbolaget har bytt VD och lanserat nya finansiella mål. Når Swedencare målsättningen kommer aktien blir riktigt bra.

Infracom

Alla gillar väl grundarledda bolag som kunnat serieförvärva billigt med stora synergier? Inom ”molntjänster” dessutom. På minuskontot är Infracom stora inom prispressad telefoni och har haft problem med vissa förvärv. Vi gissar att lönsamheten ska ner men att förvärven kommer igång igen.

Qlife

Det blev en dålig debut för instrumentbolaget första handelsdagen på First North. Inte direkt konstigt när börsen rasat efter teckningstidens slut.

Vitrolife

Fertilitetsbolaget guidar för att försäljningen på den asiatiska marknaden sjunker med 30 procent i första kvartalet på grund av effekterna från coronaviruset. Trots vinstvarningen stiger aktien på beskedet. Är det verkligen motiverat?

Litium

2019 var ett händelserikt år för mjukvarubolaget Litium med flera ledningsbyten. Kan tillväxten hålla i sig finns möjligheten att bolaget når målsättningen om att bli lönsamt nästa år. Potentialen lockar. Men innan dess behöver Litium fylla på kassan.

Alimak 

Utsikterna är bistra inför 2020 men troligen tar inte Alimaks vinstförmåga mer permanent skada av svajig byggkonjunktur och coronavirus.

JLT Mobile Computers

Småländska JLT har under många år haft en stor kassa. I fjol beslutade styrelsen att höja bolagets utdelningspolicy. Ska man helt ge upp hoppet om förvärv?

ÅF Pöyry 

Storköpet av finska Pöyry såg riskabelt ut men har gått vägen. Synergierna är på plats och den nya ÅF-koncernen har värderats upp på börsen. Kanske för mycket?

Profilgruppen

Det drar ihop sig mot start för aluminiumbolagets nya fabrik som man investerat stort i. Om den nya kapaciteten fylls upp så finns gott om potential i aktien men förutsättningarna kunde nog varit bättre.

Probi 

Probiotikabolaget har ett par tuffa år bakom sig. 2020 har ledningen sagt att tillväxten ska återvända. Blir det realitet samtidigt som effektiviseringsprogrammet får effekt finns bra uppsida i aktien. Kan Probi möjligen bli en vinnare på coronaviruset?

Consensus Asset Management 

Långt från Stureplan lyckas Consensus Asset Management att växa snabbt inom kapitalförvaltning. Vad är hemligheten?

Uppföljning: 8 av 10 rätt

En stark omgång med några riktiga fullträffar i form av Sagax och Medfield som mer än dubblerades. Även Lammhults och Byggpartner utvecklades starkt. Några andra aktier som analyserades var Bahnhof, Instalco och Engelska Skolan.

Börsplus portfölj

Portföljen följde index ned i källaren under ett februari som kom att präglas helt av oron kring effekterna av Coronaviruset.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

Under veckan så har vi genomfört vår temadag Digitala Vinnare. Peter Benson och Björn Rydell har många tankar om bolagspresentationerna. Utöver det en uppdatering på IPO-fronten.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.