Bitcoin lyfter på Facebook-uppgifter

Bitcoin klättrade över 9 000-dollarstecket på uppgifter om lanseringen av Facebooks egen kryptovaluta.

Uppgifter om att Facebook kommer att lansera sin egen kryptovaluta redan imorgon, tisdagen den 18 juni, har lett till att den största kryptovalutan bitcoin rusat med nära 10 procent. Detta då Facebooks lansering pekar på att kryptovalutor kan få ett större erkännande.

Bitcoin har stigit med hela 9,4 procent sedan slutet av förra veckan och även priset på de mindre kryptovalutorna, litecoin och ethereum, har stigit med 4,4 respektive 4 procent. Bitcoin har nu stigit med över 130 procent sedan årsskiftet.

I Asien lyfter även kurserna för krypto-relaterade aktier. Bland annat har Remixpoint stigit med 9,9 procent och Vidente med 8,4 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här