Blackrock höjer sin övervikt mot aktier på utvecklade marknader

Fondjätten Blackrock skriver i sin veckovisa marknadskommentar att man ökar sin taktiska vikt mot aktier då man ser en ökad klarhet i Ukrainakonflikten samt en minskad risk för åtstramningar från centralbanker. Samtidigt väljer man att ytterligare öka sin undervikt mot krediter, motiverat med att man föredrar att ta risk i aktier för tillfället.
Blackrock höjer sin övervikt mot aktier på utvecklade marknader - Earns BlackRock
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT
Blackrock har höjt övervikten mot framförallt USA och Europa. Gällande exponeringen mot USA menar fondjätten att man ser att bolagen fortsätter presentera starka resultat och i Europa menar man att aktier erbjuder attraktiva värderingar samt att marknadens syn på kommande räntehöjningar från ECB är överdriven.

Under veckan såg Blackrock att marknaden återigen började fokusera på inflation, tillväxt och centralbankernas penningpolitik. Denna veckan fokuserar man på amerikansk arbetsstatistik och eurozonens inflationsstatistik.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.