Blackstone har stängt sin första tillväxtaktiefond

Finansjätten Blackstone har stängt sin första tillväxtaktiefond vid namn Blackstone Growth vid maxtaket 4,5 miljarder dollar, där Oatly och Epidemic Sound hör till innehaven. Det framgår av ett pressmeddelande.
Blackstone Group
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT
Fonden uppges ha varit övertecknad, med bidrag från exempelvis entreprenörer, institutioner och pensionsfonder. Det insamlade beloppet gör det till den största första privata tillväxtaktiefonden som rests, enligt Blackstone.

Blackstone Growth investerar i snabbväxande bolag och hjälper dem öka potentialen genom Blackstones plattform, vilket inbegriper operationella resurser och nätverk.

Fonden har redan gjort ett antal större investeringar, däribland i Bumble, Oatly, ISN och Epidemic Sound. Fonden fokuserar primärt på sektorerna finanstjänster, företag- och konsumentteknologier, hälsovård och konsument.

Det meddelades förra veckan att EQT och Blackstone investerar 450 miljoner dollar i svenskgrundade Epidemic Sound.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.