Blackstone nära miljardköp av klassisk skyskrapa

Private equity-bolaget Blackstone Group har tecknat ett preliminärt avtal att köpa Willis Tower för knappt 1,5 miljarder dollar, uppger en insatt källa för Crain´s Chicago Business.

Den klassiska skyskrapan är Chicagos högsta byggnad på 440 meter och 110 våningar. Den byggdes 1973 och hette då Sears Tower, men går numera under namnet Willis Tower.

Prislappen motsvarar nästan 400 dollar per kvadratfot för skyskrapan som har kontorsytor på 3,8 miljoner kvadratfot. Willis Towers nuvarande ägare betalade 840 miljoner dollar när de köpte skyskrapan 2004.

Utöver kontorsytorna genererar skyskrapan också intäkter från 103:e våningen, med namnet Skydeck, med handel och restauranger, från tv- och antennmaster samt namnrättigheterna för hyresgästen Willis Group.

Fastighetsmäklaren Eastdil, som är anlitad för att hitta en köpare till skyskrapan, argumenterar för att den nye ägaren kan höja priset för namnrättigheterna. Willis uppges bara betala 1 miljon dollar per år och kan också sälja namnrättigheterna för Skydeck.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.