Blankarna går in i SPAC-bolag

Aktörerna som är specialiserade på blankning satsar nu på det omsusade SPAC-området. Hittills i år har blankningarna ökat från 724 miljoner dollar till 2,7 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.
USA-börserna
Foto: Bryan Smith
En SPAC som skall gå samman med startupen Social Finance är ett populärt val. Totalt är 19% av aktierna blankade. Churchill Capital Corp. IV som siktar på att gå samman med elbilsstartupen Lucid mer än dubblade sin andel blankningar i mars till 5%.

Det finns en rad exempel. Blankningsspecialisten Muddy Waters har exempelvis uppgett att man blankar XL Fleet. När det blev känt föll aktien 13%. Lordstown Motors föll med nära 17% i fredags efter att Hindenburg Research släppt en rapport om bolaget där man anklagar det för att ha gett missvisande information rörande order och produktion.

”SPAC:s är ett fokusområde”, säger Muddy Waters Carson Block i en kommentar.

SPAC  är mycket hett och Sverige får genom Bure snart sin första SPAC-notering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets