Bolund KU-anmäls för Swedbank-uttalande

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Konstitutionsutskottet (KU) för uttalanden ministern gjort angående Swedbank, enligt DI.

Mattias Karlsson vill att KU ska granska om Per Bolund med sina uttalanden röjt sekretessbelagd information och om han gjort sig skyldig till obehörigt röjande av insiderinformation och otillbörlig marknadspåverkan, skriver Dagens industri.

Per Bolund uttalade sig kring sannolikheten att Swedbank drabbas av de hårdaste sanktionerna i USA efter penningtvättsskandalen i Baltikum och uttryckte bland annat att man inte ska vara för orolig för att det blir så.

Mattias Karlsson anser bland annat att en minister inte ska uttala sig i en sådan fråga och att det antydde att Bolund hade information som inte var tidigare känd för marknaden.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här