Bottennotering för Socialdemokraterna

I Expressens och Demoskops senaste väljarbarometer sjunker stödet för Socialdemokraterna till 23,0 procent, vilket är den lägsta nivån sedan mätningarna startade för 26 år sedan. Samtidigt går Moderaterna framåt till 27,2 procent.

Stödet för de tre rödgröna partierna uppgår sammanlagt till 35,7 procent, vilket är det lägsta opinionsstöd som de rödgröna partierna har samlat sedan mätningarna inleddes. Stödet för de fyra allianspartierna uppgår sammanlagt till 42,6 procent, vilket är det högsta på tre år. Sverigedemokraterna får stöd av 18,8 procent.

Allianspartiernas övertag mot de rödgröna har ökat från 1,8 till 6,9 procentenheter jämfört med föregående Demoskop-mätning.

Nedgången för Socialdemokraterna innebär att statsminister Stefan Löfven nu leder en regering som bara samlar 28,5 procent av väljarna, noterar tidningen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.