Chefsekonomer: Osäkert politiskt läge kan dämpa tillväxten

Allt mer pekar på ett mycket osäkert politiskt läge efter höstens val och att Sverige får den svagaste regering som landet har haft på decennier, skriver Dagens Industri i en artikel där ledande ekonomer varnar för att det oförutsägbara politiska läget dämpar den ekonomiska tillväxten.

Priset för den politiska osäkerheten kan bli att tillväxten blir lägre, att kronan försvagas och att de svenska statsobligationsräntorna stiger, resoneras det.

Tidningen har pratat med chefsekonomerna på Sveriges fyra storbanker som är eniga om att marknaden nu på allvar intresserar sig för svensk politik igen.

”Vi får väldigt mycket frågor om detta nu. Det börjar sjunka in att vi är på väg att få en väldigt svag regering och det skapar osäkerhet”, säger Nordeas chefsekonom Annika Winsth.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.