Citi plockar hem ny Sverigechef från London

Storbanken Citi gör om i toppen av sitt nordiska team då Erik Savola utses till ny Sverigechef och Nordenchef för corporate banking-verksamheten, enligt ett pressmeddelande.
Citi plockar hem ny Sverigechef från London - MicrosoftTeams-image (1)
Foto: DEAN NORTHCOTT

Erik Savola tillträder som ny Sverigechef för Citi och blir även Nordenchef för corporate banking-verksamheten i storbanken.

Erik Savola, ny Sverigechef på Citi. Foto: Citi/Pressbild.

Tidigare arbetade Erik Savola som chef för bankverksamhet, kapitalmarknader och rådgivning med fokus på industri för Europa, Mellanöstern och Afrika på Citis kontor i London. Den nya tjänsten innebär att han lämnar den brittiska huvudstaden för att flytta till Stockholm. Han kommer även att vara klusterchef för den nordiska verksamheten, vilket innebär att de andra landscheferna rapporterar till honom.

Erik Savolas nya position innehades tidigare av Alexander Stiris, som istället tar över Citis affärsbankverksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Erik Savola började sin karriär på Citi år 2002 och har bland annat arbetat för banken i New York, Singapore och Hongkong.

”Eriks djupa erfarenhet av kunder, produkter, industrier och geografier gör att han passar mycket bra för att leda Citis Norden-avdelning”, säger Kristine Braden, Citis Europachef, i ett pressmeddelande.

Erik Savola blir också chef över den nordiska avdelningen för bankverksamhet, kapitalmarknader och rådgivning  tillsammans med Lars Ingemarsson, där Erik Savola kommer att leda den nordiska corporate banking-verksamheten och Lars Ingemarsson även fortsättningsvis är Nordenchef för investment banking-verksamheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.