Claes Hemberg avslutar sitt uppdrag på Neox Capital

Sparprofilen Claes Hemberg har arbetat på Neox Capital med utvecklingsarbete men lämnar nu bolaget.
Claes Hemberg.
Claes Hemberg. Foto: Janerik Henriksson/TT

”Efter två år med Neox datadriven förvaltning lämnar jag Neox. Vi har för olika syn på samarbetet och bästa vägen framåt”, skriver Hemberg på sin blogg.

På en fråga från DI gällande om Hemberg är missnöjd med förvaltningen svarar han följande.

”Nej, den har levererat och fungerar. Kraschen i tyska Wirecard kunde vare sig Neox eller den tyska finansinspektionen förutse. Det tappet har man hämtat igen.”

Vidare svarar Hemberg tidningen Realtid.

”Efter ett års arbete så var vi klara att lansera. För ett år sedan startade vi första fonden och öppnade för fler att få privat förvaltning. Allt gick prima. Men att bygga ett företag är ett annat steg. Under hösten tjorvade samarbetet ihop. Vi delar inte utsikterna. Grundaren Peter Sjöholm har flest aktier. Då får jag sluta. Så enkelt.”

Hemberg har i dagsläget flera andra uppdrag i teknikbolag såsom Einride, Aptic och Gofido. Framöver ska han även arbeta för rekryteringsbolaget Michaël Berglund där han ska leda rundabordssamtal med styrelseledamöter i börsbolag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.