Clinton vill trappa upp kampen mot IS

Hillary Clinton, favorit bland demokraternas presidentkandidater i USA, sade under torsdagen att hon vill trappa upp kampen mot IS. Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Clinton vill att den amerikanska militären ska öka sin aktivitet, både från luften och på marken, men att USA:s primära roll ska vara att bygga en koalition mot terroristgruppen.

Specialstyrkorna i Irak bör enligt presidentaspiranten få ett utökat uppdrag och ytterligare trupper på marken kan behövas i Syrien. Hon upprepade även sitt krav på en flygförbudszon i Syrien, något som president Barack Obama hittills har motsatt sig.

Clinton vill emellertid inte se någon storskalig markstyrka, utan sade att USA i stället bör uppmana allierade i regionen att delta i striderna. Turkiet bör enligt henne fokusera mer på att bekämpa IS än kurderna, och USA borde pressa Saudiarabien och Qatar att säkerställa att deras invånare inte finansierar terroristgrupper.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.