Com Hems börsnotering nära – tar in 6,5 miljarder

Investmentbolaget BC Partners förbereder en notering av den svenska kabel-tv-operatören Com Hem på Stockholmsbörsen och uppges samtidigt ta in 1 miljard dollar, rapporterar Bloomberg.

Säljprocessen inleds redan i början av nästa vecka, enligt två anonyma källor till nyhetsbyrån. Uppgifterna är dock inte officiella i skrivande stund. JP Morgan och Nordea är ansvariga för processen, skriver Bloomberg.

Enligt Bloomberg kan Com Hems värdering vid en börsnotering uppgå till omkring 3 miljarder dollar, närmare 20 miljarder svenska kronor.

BC Partners och Com Hem har avböjt att kommentera uppgifterna.

BC Partners köpte Com Hem år 2011 för 1,7 miljarder euro.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.