Dialysföretaget Diaverum ska noteras på Stockholmsbörsen

Dialystjänstföretaget Diaverum bekräftar uppgifterna om att de ska noteras på Stockholmsbörsen. I samband med det sker en nyemission som ska tillföra bolaget cirka 290 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Även befintliga aktier skall avyttras av huvudägaren Diaverum Holding, men detta kommer inte att tillföra något kapital till bolaget.

Emissionslikviden ska användas för partiell refinansiering samt till den löpande verksamheten, inklusive finansiering av framtida förvärv, och transaktionskostnader.

Noteringen ämnar att ge bolaget tillgång till kapitalmarknaderna, utöka aktieägarbasen samt öka kännedomen om bolaget.

Diaverum klassas som den, globalt sett, tredje största operatören för klinisk dialys efter Fresenius Medical Care och Davita. Bolaget köptes från EQT av Bridgepoint år 2007.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco