Electrolux Professional avyttrar ryska verksamheten

Storköksbolaget Electrolux Professional meddelar att det avyttrar sin verksamhet i Ryssland till den lokala ledningen. Detta innebär en kostnad på 35 miljoner kronor som belastar det andra kvartalet 2022, enligt ett pressmeddelande.
Electrolux Professional avyttrar ryska verksamheten - WEB_INRIKES
Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Den ryska verksamheten sysselsätter 25 personer och stod för ungefär 1 % av koncernens totala försäljning under fjolåret.

”Electrolux Professional respekterar alla sanktioner och exportregler till Ryssland. Som ett resultat av det fortsatta kriget och sanktionerna, gör vi bedömningen att vi inte kommer att kunna sälja våra produkter eller erbjuda service i Ryssland på medel till lång sikt. Därför har vi kommit fram till att en kontrollerad avyttring av koncernens ryska dotterbolag till den lokala ledningen är det bästa sättet att säkra vår fortsatta efterlevnad av sanktionerna, samt ett ansvarsfullt sätt att avsluta relationen med våra kollegor i Ryssland, vilka har varit en mycket respekterad del av vårt företag i många år”, säger vd Alberto Zanata i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.