Emissionsguiden inleder bevakning av Tobiis företrädesemission

Teknikbolaget Tobii har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 300 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Tobiis företrädesemission - Tobii1
Tobiis styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från en extrastämma som hölls den 4 mars.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Tobii har beslutat att ta in 300 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är att kunna finansiera en marknadssatsning inom Tobiis fordonssegment, tills denna verksamhet når lönsamhet.

Förvärvet av AutoSense som slutfördes för en dryg månad sedan är en bärande del i satsningen.

Teckningskursen är satt till 2,36 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 32% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 100% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 77 Mkr (25,7% av emissionen) och har lämnats av de befintliga ägarna Lannebo Fonder, Öhman Fonder, Tecoma samt Tobiis ledning, styrelse och grundare. Samtliga tecknar enligt pro rata.

Garantiåtagandena summerar till 223 Mkr. Tobiis grundartrio Henrik Eskilsson, John Elvesjö och Mårten Skogö står för 50 Mkr av detta sammanlagt, medan resterande 173 Mkr garanteras av externa parter. Det framgår inte vad garanternas ersättning uppgår till.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 54,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets