EQT-konsortium lägger bud på franska Believe

Ett konsortium, i vilket svenska riskkapitalbolaget EQT ingår, har lagt ett uppköpsbud på franska digitala musikbolaget Believe värt 15 euro per aktie.
EQT-konsortium lägger bud på franska Believe - Believe
Foto: Believe

Det värderar hela bolaget till 1,52 miljarder euro, motsvarande 17,1 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Erbjudandet motsvarar en premie på 21% jämfört med senaste stängningskursen, och 43,8% sett över den volymviktade snittkursen under de senaste 30 handelsdagarna.

Konsortiet, som också inkluderar TCV och Believes VD och styrelseordförande Denis Ladegaillerie, kommer att först förvärva cirka 72% av aktierna från TCV Luxco, Ventech, Xange och just nämnda Ladegaillerie, som sitter på 12,5%. Därefter kommer man att buda på resterande aktier. Erbjudandet väntas bli inskickat till Frankrikes börsregulator under andra kvartalet.

Styrelsen i Believe stödjer budet.

Believe upprepar sina utsikter för 2023 om en organisk tillväxt på 14%, och en justerad ebitda-marginal på strax över 5,5%.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.