EU-kommissionen överklagar skattebeslut – Atlas ett av de berörda bolagen

EU-kommissionen har överklagat EU-domstolens ogiltigförklarande av kommissionens tidigare beslut om att det som har kallats skatt på övervinster ska betraktas som olagligt statsstöd.
EU-kommissionen överklagar skattebeslut – Atlas ett av de berörda bolagen - atlas-copco-affarsvarlden-700_binary_6868258.png

Det framgår av ett pressmeddelande från Atlas Copco som är ett av det berörda bolagen.

Den 20 februari blev det känt att EU-domstolen hävde ett skattebeslut av EU-kommissionen. Tolkningen då var att Atlas Copco skulle få tillbaka nästan drygt 2 miljarder kronor.

”Som kommunicerats tidigare har Atlas Copco betalat beloppet som täckte de potentiella kraven, totalt 2.952 miljoner kronor till den belgiska staten för att undvika räntekostnader”, skriver verkstadsbolaget i fredagens pressmeddelande.

Häromåret krävde EU-kommissionen att Belgien skulle återkräva runt 700 miljoner euro från ett 30-tal multinationella bolag, däribland Atlas Copco, på vad kommissionen ansåg vara riktade statsstöd. Men Belgien överklagade och domstolen gick på Belgiens linje. Nu har alltså EU-kommissionen överklagat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.