Filip Tysander köpte Sveriges dyraste lägenhet för 104,5 miljoner

Nyligen såldes Sveriges dyraste lägenhet i Continental apartments i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor. Affärsvärlden kan avslöja att det är entreprenören Filip Tysander som köpt rekordbostaden.

På det översta våningsplanet i det högsta av de fyra tornen i nyproducerade Continental Apartments ligger den 418 kvadratmeter stora lägenheten. Interiören har designats av Andreas Martin-Löf och ligger mitt emot Stockholms centralstation.

I förra veckan undertecknades köpekontraktet där priset skrevs till 104,5 miljoner kronor, eller 250 000 kronor per kvadratmeter. Det är prisrekord i Sverige både när det gäller en enskild lägenhet och kvadratmeterpris. Läs mer om lägenhetsaffären här

Enligt uppgift till Affärsvärlden är det den svenske affärsmannen Filip Tysander, 30, som har köpt rekordbostaden.

År 2011 grundade han klockmärket Daniel Wellington som förra året omsatte cirka 600 miljoner kronor. I år räknar Filip Tysander med att bolaget når en omsättning på över 1,5 miljarder kronor och en rörelsemarginal på drygt 50 procent, enligt uppgift i VA.

Daniel Wellingtons huvudkontor ligger på Regeringsgatan knappt en kilometer från lägenheten i Continental Apartments, eller Orgelpipan 12 som bostadsrättsföreningen heter.

Alla lägenheter i Continental Apartments har full hotellservice som tillhandahåller bland annat städning och tvätt. Det finns även gym och pool tillgängligt för de boende. Inflyttningen är planerad till våren 2016.

Affärsvärlden har sökt Filip Tysander.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.