Lägenheter för 207 miljoner osålda i Continental apartments

Vintern 2015 såldes Sveriges dyraste lägenhet i Continental apartments till klockmiljardären Filip Tysander. Rekordförsäljningen till trots står nästan hälften av de nybyggda lägenheterna i projektet osålda, nio månader efter färdigställandet.
Lägenheter för 207 miljoner osålda i Continental apartments - continental-apartments1-700_binary_6832802.jpg

Mittemot Centralstationen i Stockholm ligger nybyggda Stockholm Continental med Citybanans nya pendeltågsstation längst ner, hotell i mitten och bostäder högst upp.

Sammanlagt finns det 19 lägenheter i bostadsdelen som döpts till Continental apartments. Strax före jul 2015 kunde Affärsvärlden avslöja att Filip Tysander, grundare till klockmärket Daniel Wellington, köpt en av dem för 104,5 miljoner kronor. Det är den dyraste lägenheten som sålts i Sverige, hittills.

Inflyttningen ägde rum sommaren 2016. Trots att det gått nio månader sedan dess står åtta av de 19 lägenheterna i Continental apartments osålda.

– Då detta är lägenheter som hittills aldrig skådats i Sverige, så är det samma sak med priserna. Det har såklart gjort att försäljningstakten inte är lika snabb som vanligt, säger ansvarig fastighetsmäklare Niklas Berntzon på ESNY till Affärsvärlden.

Han påpekar att projektet har drivit upp priserna på andra nyproduktioner och att antalet visningar har börjat öka igen efter årsskiftet.

Filip Tysander köpte Sveriges dyraste lägenhet för 104,5 miljonerNyligen såldes Sveriges dyraste lägenhet i Continental apartments i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor. Affärsvärlden kan berätta att det är entreprenören Filip Tysander som köpt rekordbostaden.

Vem betalar avgiften för de osålda enheterna?
– Alla kostnader täcks av säljande bolag. Så ingenting drabbar de boende. Den ekonomiska planen är säkrad, säger Niklas Berntzon.

Väntar prisjusteringar i projektet Continental apartments?
– Inte i dagsläget. I och med att fördröjningar i bygget gjort att vi i princip är färdiga först nu, så är denna vår och sommar tiden att få visa de magiska terrasserna.

Den billigaste av de kvarvarande objekten är en fyrarummare med ett utgångspris på nästan 19,9 miljoner kronor, närmare 176 000 kronor per kvadratmeter.

Den dyraste av de osålda bostäderna i Continental apartments är en femrummare för närmare 40 miljoner kronor. Kvadratmeterpriset ligger här på drygt 256 000 kronor, vilket är rekordhögt för en svensk bostad.

Enligt Affärsvärldens beräkningar uppgår det sammanlagda priset för de åtta osålda enheterna till närmare 206,7 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.